Barbro Pauls

BARBRO PAULS

Fjärilspalett

 

 

Mitt namn är Barbro Pauls och jag är född i Mockfjärd. Jag utbildade mig till sjuksköterska på Ersta i Stockholm. Efter drygt tio år i huvudstaden återvände jag till Dalarna, nu bosatt i Dala-Floda även kallat ”Dalarnas Lustgård” av Carl von Linné. En trafikolycka orsakade en nackskada vilket resulterade i en förtidspension. Efter olyckan var jag på Vassbo naturbruksgymnasium för att arbetsträna. Där fick jag mycket av min kunskap om natur och växtlighet. Jag har alltid haft dessa intressen, men på Vassbo fanns en enorm kunskapsbank att ta del av.

Naturens förmåga att bjuda på konstverk som sätter min fantasi på högsta nivå har varit och är en livsnjutning. Att gå längs en uttorkad älvfåra i Särna skänker ro både för kropp och själ. Där finner jag rötter och träbitar som slipats av vatten i årtionden. De är konstverk på högsta nivå. Att få dela dessa upplevelser med min sambo – det är livet.

Cirkeln ”Färg och Form” har hjälpt mig att få fart på självförtroendet och kreativiteten. Jag ser med stort intresse fram emot att se utställningen ”Land Art” växa fram i det natursköna Fänforsen.

 

Man tager vad man haver Naturens under

Får jag löv?

En bisyssla

Vattkåpa

Vemodigt

Rak i ryggen som en fura