Björn Flinth

BJÖRN FLINTH

Från den sista storfångsten i Bottenhavet.

 

Intresset för Konst i alla dess former stadfästes under 50-60 talet när jag gick på Kristofferskolan i Stockholm.

Det är först nu som jag på ett mer påtagligt sätt har fått möjlighet att praktisera intresset för konst då jag har blivit pensionär (livets efterrätt) sedan två år.

Visserligen har jag hållit på med Blötbergs revyn under ett tiotal år under 80-90 talet som revy pappa men det var då det. Är utbildad lantbrukare som jag praktiserade i Skåne under några år men sadlade om till säkerhetsbranschen och där jag har varit verksam som säkerhetschef i storindustrin de senaste trettio åren.

 

 

 

Vilden

Konsten handlar om återvinning av olika material. I första hand nyttjar jag gamla oljefat som jag skapar diverse konst av, men även trä i olika former finns med, exempelvis gamla vävstolar, trä som har blivit utsatta för naturens egna krafter.

Vatten som är livets moder finns på många sätt med som en del i det som jag skapar.

 

För övrigt så är jag projektdrivare av ett projekt som heter "Grannsamverkan mot brand och hjärtstopp" eller Blötbergsmodellen. Det går ut på att hjälpa varandra grannar emellan vid brand och hjärtstopp allt för att få så trygg och säker miljö även om det är begränsade resurser från Blåljus myndigheterna. Det bygger på frivillighet utan ersättning och till så låg kostnad som möjligt.

 

Läs gärna mer om det på vår sida på Facebook www.facebook.com/pages/Grannsamverkan-mot-Brand-och-Hj%C3%A4rtstopp/239613409575698?fref=ts >>

 

Det finns alltid någon som är större

Maskerad Rödspätta

Platt sill i burk.