Gabriella Pettersson

GABRIELLA PETTERSSON

Eko

 

Jag heter Gabriella Petterson och bor på Rönnbackatorpet i Hälsingmo med katt och bin. Till vardags är jag ”landstingsbyråkrat”, fritiden ägnas åt kommunpolitik, trädgård och diverse skapande verksamhet som körsång och måleri och musik. Måleriet har följt med mig hela livet, med varierande intensitet. Jag ritade mycket i unga år, senare blev det oljemåleri. Det blev några studiecirklar i början av 1980-talet, för Lillemor Weise och Anna Biller i Söderhamn. Den första utställningen var en amatörutställning 1977, i Söderhamn. Där fick jag med en liten akryl, inspirerad av ett sommarlov på västkusten några år tidigare.

Het skugga

Jag började på gymnasiets Musiklinje i Härnösand 1978, och därpå Musik, högre specialkurs. År 1982 fick Härnösands Musikskolas uppehållsrum fungera som utställningslokal. Efter ett kort mellanspel i Söderhamn, med bl a teaterdekor på dagordningen, blev det Umeå och studier på Kulturarbetarlinjen. I slutet av 1980-talet, parallellt med studier i kultursociologi, arbetade jag för olika studieförbund i Västerbotten, främst med musikcirklar och "Kultur i vården". Det dröjde till 1993 innan det var utställningsdags på Kulturföreningen Humlans Vårsalong i Umeå.

 

1990-talet tillbringades på Sociologiska institutionen, Umeå Universitet, på grund- och forskarutbildning, först som student och sedan som lärare. Därefter var det dags att återvända till Söderhamn för ett jobb som sociolog/informatör i ett miljöprojekt på dåvarande Skogsvårdsstyrelsen. År 2001 började jag arbeta på Landstinget Gävleborg, främst med uppföljning och utvärdering.

Efter flytten tillbaka till Söderhamn fick oljan ge vika för akrylen och både produktions- och utställningstakten ökade (se nedan). När det nu är dags för LandArt ser jag det som ett tillfälle att kombinera flera intressen. Konst, kultur, miljö och sociala aspekter på detta kommer att få samsas när mitt bidrag till ”Konst i byn” tar form – vad det blir får ni se när det blir dags för vernissage……..

 

Utställningar:

Skapande medlemmar, Söderhamns Konstförening 2013.

Myskje julmarknad, Julsalong, 2012.

Hälsike Händer med vänner, Bläckhornet, AxmarBrygga 2012.

Konstrundan, Söderhamns Konstförening, 2008

Vårsalongen, Lenninge Konstförening, Bollnäs, 2005-2008

Höstsalongen, Lenninge Konstförening, Bollnäs, 2007

Målande medlemmar, Söderhamns Konstförening 1999-2007, 2009, 2011.

 

Besök gärna min hemsida: www.ateljeronnbacka.se >>

 

All tid

Sammanhållning

Pling plong

Solo