Helena Nyman

HELENA NYMAN

Kyrbåtsrodd med Sturfajtn

 

Jag är född och uppvuxen i Kallmora by. År 1995 flyttade jag till Stockholm där jag bodde och arbetade i 13 år. Nu har jag återvänt hem till byn där jag tänker stanna! Jag jobbar på frukt- och gröntavdelningen på Ica Maxi i Mora.

På fritiden gillar att jag gå långa promenader med mina hundar och så tränar jag ofta, framför allt spinning. Ett annat stort intresse för mig är kyrkbåtsrodd. Jag är med och ror Orsabåten Sturfajtn. Sist men inte minst är fotografering också ett av mina stora intressen. Kameran är nästan alltid med på alla mina aktiviteter. Bland annat var jag med i Region Dalarnas länstäckande fototävling, där många av mina bilder blev uttagna till finalen. På vår hemsida www.kallmora.se finns mängder av mina bilder och filmer från alla årstider och alla aktiviteter.

 

 

 

Inför Konst i Byn har jag börjat drömma om olika installationer och verk jag skulle vilja genomföra.

Det här evenemanget är en stor inspiration för mig, och jag ser fram emot att få delta tillsammans med många Kallmorabor. Så härligt spännande det ska bli att se vad alla åstadkommer. Men framför allt blir det roligt att samarbeta på det här sättet.

 

Till vänster ser ni en av mina tävlingsbilder "Orsakullor"

Blåsippor

Höstvovvar

Korsning

Sommaräng

Vårblom