Irene Gruhs

IRÉNE GRUHS

Flickan och kråkan

 

 

Jag och min man brukar säga att vi har delat boende. Det betyder att vi båda delar vår tid mellan villan i Mockfjärd och vårt hus i Björbo. Ett hus som min farfar byggde i början av 1900-talet. Jag är alltså gift och har en son.

Under mina yrkesverksamma år arbetade jag som lärare på högstadiet i Mockfjärd och under de senaste tretton åren med personalfrågor inom Gagnefs kommun. Sedan ett år är jag pensionär.

 

Irénes andrum

Bland mina erfarenheter från skapande verksamhet finns en kurs i silversmide, trasmattevävning och konstcirkeln ”Lek med färg och form,”som jag deltagit i under det senaste året.

Jag har dessutom under de senaste fyrtio åren, på ett eller annat sätt, varit engagerad i Björborevyn. Från början fanns jag med bland aktörerna, men på senare år har jag ägnat mycket tid åt att skriva sketcher och en och annan sångtext. Revypubliken uppgår till 3500-4000 besökare varje år. Värt att notera i sammanhanget är att det endast bor ca 700 personer i Björbo.

 

Naturen är en fantastisk inspirationskälla och jag tycker om att vistas i skog och mark. Långa promenader längs Västerdalälven sätter igång min fantasi och skapar berättelser i mitt huvud. Någon gång hoppas jag kunna fästa dem på papper.

 

 

Gammal bro

Fantasidjur

Solnedgång