Kolsvedja

Ön

Klicka här för att komma direkt till utställningen >>>

 

Det är här, vid Kolsvedjeberget som vi håller till. Här har vi haft utställning tidigare och platsen är som gjord för skapande utomhus.

Här nedan ser du oss som arbetat med utställningen. Några av oss har valt att berätta lite mer om oss själva och vad vi sysslar med, klicka på porträttbildern så får du se.

Ännu mer kultur i Kolsvedja...

 

Onsdagsvernissage i Galleri Ladan

 

Onsdag 2 juli - folkpopduon Utmarkerna kl. 18:00. I galleriet visas konst av Vilja Johanna Wätte, Maria Hedenvind och Ralf Viking Hansson

 

Onsdag den 16 juli - Kjell Bergqvist spelar säckpipa och blåser kohorn. I galleriet konst av Olof Astrup Hällqvist, Annika Persson, Inga Hjolman och Bie Erenurm

 

Onsdag den 30 juli - Sala de vida, konst av bla GA Andersson

 

Café Ladan håller öppet torsdag, fredag, lördag och söndagar

mellan 11.00 till 17.00 under perioden 3 juli - 10 augusti

Läs mer om Galleri Ladan på på Facebook, klicka här >>

 

För information och frågor om utställningen eller verksamheten på Galleri Ladan kontakta Jini Hedblom på 070 392 41 00

Hitta hit

Kolsvedja ligger strax nordväst om orten Ljusdal i Hälsingland. Kolsvedjabacke hittas två kilometer ifrån centrum. Utställningsplatsen för Land Art 2014 är i närheten av HANTverket en gård med café, hantverks butik, galleri och parkeringsplatser.

Med bil följer du RV 83 och tar vänster efter älvbron. Följ Norrkämstaleden mot Tallåsen ifrån korsningen vid Ljusdals kyrka. Sväng av vid foten till Kolsvedjaberget.

Lat N 61° 50′ 48″Lon E 16° 4′ 45″

 

Tillgänglighet

Begränsad. Utställningen kommer att vara ute i skogen vid Kolsvedjaberget vilket innebär stigar, stenar, rötter, mossa, kottar och övriga skogsskatter.

 

Äta och bo

I Ljusdal finns ett tiotal serveringar med varierande utbud. Ifrån Kolsvedjaberget är det ungefär två kilometer till centrum och restaurangvärlden. Ljusdal har två vandrarhem och två hotell, eller varför inte på på en hälsingegård?

 

Uppleva och göra

Här finns massor! Vackra vandringsleder, Hamra nationalpark, Hälsingegårdar med värdsarvscentret på Stenegård, Järvzoo, Järvsöbacken Skidor på vintern och bergscykling på sommaren, spelmansstämmor, konst och konsthantverk. Här finns ett rikt musikliv med spelmansstämmor i Både Hovra, Bjuråker och så förstås i Delsbo som är den äldsta stämman i landet.

 

Klicka vidare och läs

Järvsö Bergscykelpark >>

Hovrastämman >>

Bjuråkerstämman >>

Delsbostämman >>

Hälsinge Låtverkstad >>

Stene Gård med Träteatern >>

 

Fler bra länkar

 

www.halsingland.se

www.ljusdal.se

Frida Bergström Linda Svedberg

 

 

Utställningen i Kolsvedja

görs med stöd av

 

 

Jini Hedblom Lars Wreiding Ann Envall Jöran Österman Margareta Danhard