Margareta Gustafsson

MARGARETA GUSTAFSSON

Trädgård, torrpastell

 

 

Jag heter Margareta Gustafsson, är socionom och har arbetat med människor i nästan hela mitt yrkesverksamma liv, allt från 0 - 100 år. Har också arbetat med friskvård, är utbildad stresspedagog och qigonglärare. Mitt intresse för skapande verksamhet har inte fått så mycket utrymme men jag har i alla fall gått olika kurser i måleri som kurbits, porslin, olja och akvarell.

 

Numera är jag pensionär och har de senaste åren deltagit i konstcirkeln ”Färg och Form” där jag fått pröva en mängd olika tekniker. Genom konstcirkeln har jag deltagit i ”Konst och hantverksrundan i Gagnefs kommun vid två tillfällen.

 

 

Ja - vem är jag annars? Jag är sambo och slår vi ihop våra barn har vi tre vuxna och två barnbarn. Vi har en vallhund av rasen Chapendoes , 28 hönor och en tupp. Vi har haft fårfarm i cirka tio år men avslutade detta hösten 2012. Vi hyr också ut bäddar i en villa vid Fänforsen i närheten av utställningsområdet. Inte är det långsamt ska jag säga, men jag har ett intresse till och det är min trädgård där jag vistas större delen av sommaren.

Margaretas andrum Gouache på svart underlag Vitmålad papp

 

Eftersom jag är hänförd av Fänforsens virvlande vatten deltar jag i arbetet med ett EU-projekt med namnet ”Forsarnas centrum”. Projektet går ut på att försköna hela Fänforsområdet. Just nu har vi installerat undervattensbelysning i några av vattenfallen samt satt upp strålkastare som lyser upp forsens virvlar i övrigt. Promenadvägen längs stranden har också försetts med belysning. Till detta område knyts nu också Konst i Byn.

Jag tycker att det ska bli mycket spännande att se hur projektet utvecklas. I vår grupp upplever jag att ett mycket stort engagemang finns. Vi har våra kontinuerliga planeringsträffar och brist på idéer är det definitivt inte. Hoppas att vårt valda naturområde räcker till!

 

Drivved, foto

Rosor av fallna löv

Nattgammal is, foto

Roy