Margit Lindholm

MARGIT LINDHOLM

Tupp och höna

 

Jag har hållit på med konsthantverk i hela mitt liv, jag såg möjligheter i allt som fanns omkring mig. Redan som ung flicka var jag intresserad av bordsdekoration, sömnad, väv och slöjd med ris och näver. När jag jobbade med rehab på arbetsterapin i Vansbro kunde jag använda min fantasi och mina kunskaper för att hjälpa andra.

 

Jag tillverkar mina blommor i papper, här också med ull från

Wålstedts garn i Dala Floda. Just den här blomman har ställts ut

i Milano, Tokyo och inte minst på Svenskt Tenn i Stockholm.

Jag tycker om att återanvända saker. Tuppen och hönan längst upp är gjorda av gamla nummer av Falu Kuriren medan stjärten

är av Året Runt!

På Säterglantan lärde jag mig att måla på gammaldags vis, dvs ådringar, färgtillblandning med filmjölk och olja och att måla i olika tekniker. Senare blev det mycket arbete med olika sorters papper, t.ex. blommor till flodabrudens dräkt, stora pappersblommor till flera konstmuseer och även till utställningar i Tokyo och Milano. Dessutom gjorde jag trådarbeten, tygtryck och många objekt av återvinningsmaterial. Just nu har jag avslutat det första objektet till vår Landart-utställning i Björbo.

 

Jag arbetar ofta ihop med min man John, och eftersom vi båda två alltid har använt naturmaterial i vårt skapande tycker jag att det är roligt att vara med i en utomhusutställning i min egen hembygd.

 

Utställningar jag har varit med på, ett urval.

Klockargården i Tällberg

Adelborgmuseet i Gagnef

Tensta Konstmuseum

Nordic Light Hotell Konstmuseum i Stockholm

Svenskt Tenn

Västerås Konstmuseum

Utställning i Milano

Utställning i Tokyo

Liljevalchs

Dalarnas Museum i Falun där jag också har varit och tillverkat saker av papper, bl a Tupp och Höna av dagstidningar samt kransar och blommor.

 

 

 

 

Adam och Eva

Prunkande blommor

Trådarbete

Dans på kyrktak

Blomma

"Adam och Eva" är tillverkade av torkade äpplen. På bilden "Trådarbete" ser ni gamla assietter av pressglas infogade i järntråd. "Dans på kyrktak" är gjord av pärt från 1600-talet som legat på taket i Dala Floda kyrka. Dansarna är av björktickor.