Marie Bergman

MARIE BERGMAN

"Gunga med gorillor", papper, tuschpenna, akrylfärg

 

 

Jag heter Marie och är uppvuxen i Björbo. Min pappa och mamma äger Björbo järnvägsstation där jag bor varje sommar i väntsalen, då jag annars nu bor i Malmö.

Björbo och framförallt skogen har alltid betytt mycket för mig då jag som barn och vuxen alltid ägnat semestrar och fritid i naturen på olika sätt.

Då jag nu bor i Malmö är det som att skogen betyder ännu mer än då jag bodde nära den. Den representerar längtan, trygghet och lugn på ett djupare plan.

 

 

"Fika" papper, akvarell, tuschpenna

Jag arbetar som bild och designlärare på ett gymnasium i Trelleborg. Det är ett mycket roligt jobb där elevernas nyfikenhet och ideer ger inspiration till mitt eget skapande.

Jag har gått ett flertal konstskolor och har haft privilegiet att ha utställningar då och då runtom i Sverige.

 

Att jag får delta i Andrum är fantastiskt kul. För jag känner mig som en Björbobo mest av allt oavsett var jag bor. Slihälla och allt som har med forsen att göra är magiskt. Min syster forspaddlar så hon har fört in ytterligare en dimension i forsen och lärt mig läsa av den när man tittar på hur vågorna rör sig och far runt i olika riktningar.

Som inspirationskällor till mitt skapande utanför Andrum är det viktigaste naturen, drömmar, mina döttrar, pojkvän, släkt och vänner.

 

Till Andrum har idéerna avbytt varandra och jag har gjort små modeller och skissar här hemma av olika idéer. Intressant är att för alla man frågar så svarar de olika om vad det betyder. Så nu snart ska jag bestämma ide och börja tillverka i större skala.

 

 

Besök gärna min hemsida

www.mergranistan.tumblr.com/ >>>

Där kan du se mer av mina verk och läsa om de utställningar jag haft genom åren.

 

Klicka här för att titta på ett klipp på Youtube från min senaste utställning >>

 

 

"Hej", papper, tryckfärg

"Kramgranar i huvudet", papper, tuschpenna

"Herr och fru Silverfisk", papper, blyerts