Mo

Mo

Klicka här på att komma till vår utställning >>>

 

Platsen där vi har vår utställning ligger i anslutning till Mo sockenkyrka, känns bra med tanke på årets tema - Andrum. Platsen lika vacker som den är vilsam för själen. Nedanför sluttningen ligger också den gamla prästgården, än idag kallas stigen därifrån och genom skogsdungen för präststigen även om det var länge sedan nu som det bodde någon präst på gården.

 

 

Här är vi som jobbat inför sommarens utställning. Vi har också bjudit in elever från Mo skola att vara med oss och skapa vår utställning, jättekul! Deras alster kan beskådas på plats. Några av oss har lagt ut lite mer information om vilka vi är och hur vi jobbar. Klicka på porträttbildern nedan så får du se.

Elisabet Lundwall Ann-Lis Alm Alvar Nordlund Dagmar Andersson Kristina Nordin

Claes Wulf Gabriella Pettersson Kristina Norén Kerstin Grebner Rut Wulf

Utställningen i Mo görs

med stöd av

Lena Andersson Annika Scönning

 

Välkomna till vår utställning! För information och frågor kontakta Elisabet Lundwall 070 320 48 31

Ps, mellan den 24 juni - 19 juli håller sockenstugan öppet tis - lör 12.00 - 16.00 med hembakat bröd till kaffet. Öppen vägkyrka med utställning av Uno Wallman. Missa inte...

Hitta hit

Mo ligger längs RV 50, 17 kilometer från Söderhamn och 24 kilometer från Bollnäs.

Lat N 61° 18′ 41″Lon E 16° 47′ 5″

 

Tillgänglighet

Utställningsplatsen ligger i en fin skogssluttning väster om kyrkan. Man kan njuta av konsten både från gamla vägen genom Mo och från en byväg nedanför. Man kan dock ej ta sej in bland konstverken med rullstol.

 

Äta & Bo

Närmast bor ni på Gramersgården i naturskön miljö med stor trädgård nära vandringsled, fiske och bad. Här finns bär och svampskog, långfärdsskridskor, elljusspår för skidor.

Vi har också Moheds Camping intill vackra Florsjön, en riktig pärla.

 

Klicka vidare och läs

Gramersgården >>

Moheds camping >>

 

Uppleva och göra

Här finns massor! Närhet till Florsjöns badplats och vattenskidklubb. I närbelägna Mohed finns modellflygklubb, flygklubb och fallskärmshoppning. Eller ta en tur till Kasberget, klättra upp i utkikstornet och njut av en fantastisk utsikt över nejden.

Byggdegården har sommarcafé med motorträffar på måndagskvällar och under juli månad finns att beskåda en utställning i Mo kyrka med verk av Uno Wallman, samme konstnär som gjort den stora vackra och färgglada altartavlan.

Mo är känt för Flors Linne Manufakturi och var under 1700-talet Sveriges tionde största industriort. Här vävdes damastdukar till många kungliga slott runt om i Europa

 

Klicka vidare och läs

Mo hembygdsförening >>

Skydive Mohed >>

Kasberget >>